Kuinka muokata Havaijin matkasuunnitelmia metsäpalojen aikana (2024)

Havaijilla sijaitseva Mauin saari pyytää vierailijoita pysymään poissa, kun se yrittää toipua tuhoisista metsäpaloista.

Viranomaiset sanoivat torstaiaamuna, että kaksi kolmesta Mauin tulipalosta oli pääosin hallinnassa. Mutta saaren osille aiheutuneet vahingot ovat laajoja, erityisesti turistirikkaalla Länsi-Mauin alueella, jossa tuli näyttää polttaneen suuren osan saaresta.Lahainan historiallinen kaupunki.

Kahuluin lentoasema Mauilla pysyy auki, ainakin osittain, koska kaikki ihmiset evakuoidaan (virkamiehet ovat pyytäneet kaikkia "ei-välttämättömillä" matkoilla olevia vierailijoita lähtemään). Koska metsäpalot aiheuttivat yli 50 kuolemaa ja arviolta 8–10 miljardin dollarin vahinkoja ja taloudellisia menetyksiä, Havaijin hallitus ei kannusta turisteja tulemaan saarelle.

Mainos

Jos olet suunnitellut lomaa, sinun on tiedettävä tämä.

Kartoittaa kuinka Mauin tulipalot tuhosivat Lahainan

Lahaina-palo Länsi-Mauissa syttyi palomiehien keskittyessä Upcountryn tulipaloon. Se, mitä tapahtui seuraavaksi – tappavin Yhdysvaltain metsäpalo yli vuosisataan – jätti historiallisen kaupungin tuhkaan.

Pitäisikö minun peruuttaa matkani Havaijiin?

Osavaltion matkailuviranomainen korosti, että suurin osa Havaijista toivottaa vierailijat tervetulleiksi. "Matkustus Kauai'iin, O'ahuun, Moloka'iin, Lāna'iin" ja muihin Havaijin saaren osiin kuin Mauna Kean lomakohdealueeseen "ei vaikuta tällä hetkellä", viranomainensanoi verkkosivuillaanKeskiviikko. Torstaina suurella saarella sijaitseva Mauna Kea Resort oli jälleen auki, kun alueella oli saatu hallintaan kolme tulipaloa, viranomainen kertoi.

Maui ja erityisesti West Maui on erilainen tarina. Matkailuviranomainen sanoi keskiviikko-iltana, että tulevina viikkoina Länsi-Mauihin matkaavia vierailijoita "kannustetaan harkitsemaan matkasuunnitelmiensa siirtämistä myöhempään aikaan".

– Tulevina päivinä ja viikkoina yhteiset voimavaramme ja huomiomme on keskitettävä kotinsa ja yrityksensä evakuoimaan joutuneiden asukkaiden ja yhteisöjen toipumiseen, viranomainen sanoi.

Mauin tulipaloissa kuolleiden määrä nousi 67:ään: "Emme ole vielä tutkineet" rakennuksia

Havaijin kuvernööri Josh Green sanoo, että tulipalot ovat luultavasti osavaltion tappavin luonnonkatastrofi vuosikymmeniin.

11. elokuuta 2023

Mainos

Mitä voin tehdä lennolleni Havaijille?

Jotkut suuret lentoyhtiöt tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden saada hyvitystä Mauin matkoista tulevina viikkoina sekä mahdollisuuden muuttaa lentojaan. Tarkat ehdot riippuvat lentoyhtiöstä.

kloUnited Airlines, jos olit maksanut lennosta Kahuluin lentokentälle 11. elokuuta ja 31. elokuuta välisenä aikana, voit peruuttaa ja saada hyvityksen Unitedin verkkosivuston mukaan. Voit myös ajoittaa matkasi uudelleen, jolloin muutosmaksut ja hintaerot vapautetaan tietyissä olosuhteissa.

Jos uusi matkasi on 31. elokuuta jälkeen tai se suuntautuu Havaijin ulkopuolelle, United luopuu kaikista muutosmaksuista, mutta saatat joutua maksamaan hintaeron lennosta riippuen.

kloDelta Airlines, asiakkaat, jotka eivät voi varata matkojaan uudelleen Mauihin, voivat peruuttaa varauksensa ja soveltaa lipun hintaa uuden lennon ostoon – mutta lento on varattava viimeistään vuoden kuluttua Maui-lipun ostamisesta, lentoyhtiön verkkosivuilla sanotaan. .

Jos varaat uuden lennon 18. elokuuta tai ennen sitä samalla palvelutasolla kuin Mauin lento, Deltan verkkosivuilla sanotaan, että se luopuu muutosmaksusta ja mahdollisista hintaeroista. Sen jälkeen vain vaihtomaksusta luovutaan.

Theamerikkalaiset lentoyhtiötsivusto ehdottaa, että hyvitykset ovat mahdollisia Mauin kautta tai Mauin kautta saapuvista lennoista, jos peruutat 13. elokuuta mennessä. Voit hakea yhtälentoyhtiön verkkosivuilla.

Jos haluat muuttaa lentosi aikataulua, American luopuu muutosmaksusta, jos varaat uudelleen 13. elokuuta mennessä, mutta saatat joutua maksamaan hinnan eron. Jos haluat nähdä, onko lentosi oikeutettu hyvitykseen tai maksuvapauteen, käytä "Etsi matkasi”työkalu lentoyhtiön verkkosivuilla. Jos et voi muuttaa matkaasi verkossa, soitaVarauksetavuksi.

kloAlaska Airlines, jos olet ostanut lipun Mauista tai Mauista 9. elokuuta mennessä, voit saada hyvityksen, jos peruutat ennen alkuperäisen lennon lähtöpäivää, lentoyhtiön verkkosivuilla kerrotaan. Voit myös varata uuden lennon Mauille tai kolmelle muulle Havaijin lentokentälle 31. elokuuta asti samalla hinnalla, jos pysyt samassa hytissä. Mutta sinun on vaihdettava heidän lippunsa ennen alkuperäisen lennon lähtöä.

Hawaiian Airlinestarjoaa asiakkaille mahdollisuuden peruuttaa lentonsa vastineeksi hyvitystä tai hyvitystä tulevista lennoista tai vaihtaa lentonsa toiselle saarelle, sen verkkosivuilla sanotaan. Jos haluat muuttaa tai peruuttaa lentosi, soita lentoyhtiön varauslinjaan numeroon 800-367-5320.

Lentoyhtiön tiedottaja sanoi: "Pyydämme vieraita, joilla on kiireellisiä tiedusteluja, soittamaan takaisin myöhemmin, jotta voimme auttaa matkustajia välittömien tarpeiden kanssa. Kahuluin kautta matkustavien vieraiden tulee edelleen tarkistaa lentonsa tila verkkosivuiltamme tai sovelluksestamme ennen lentokentälle tuloaan.

Kalifornia

Kuinka auttaa Mauin asukkaita, jotka ovat joutuneet siirtymään tuhoisista metsäpaloista

Maastopalot Havaijilla Mauin saarella ovat tappaneet ainakin 36 ihmistä, jättäneet tuhansia asukkaita ja tuhonnut satoja rakennuksia, mukaan lukien koteja, yrityksiä ja koulun, mikä on saanut presidentti Bidenin julistamaan "suuren katastrofin".

10. elokuuta 2023

Veloittaako hotelli minulta maksun Mauin oleskelun peruuttamisesta?

Normaaleissa olosuhteissa monet hotellit rankaisevat viime hetken peruutuksista perimällä huomattavia maksuja. Jotkut Länsi-Mauissa luopuvat näistä maksuista tällä hetkellä, mutta varaamasi hotellin käytäntöjen selvittäminen voi olla haastavaa – mitä lähempänä tulipaloa se on, sitä todennäköisemmin sen sähkö- ja puhelinlinjat katkeavat.

Hyatt-hotelliperhe luopuu "tulevien päivien" saapuvien peruutusmaksuista, yhtiö sanoi lausunnossaan. Se ehdotti, että vieraat, jotka ovat tehneet varauksen, soittavat sen asiakastukinumeroon 800-233-1234, jos he tarvitsevat lisätietoja ja apua vaihtoehtoisissa majoitusvaihtoehdoissa. Se totesi kuitenkin myös, että online-varaussivustojen ja muiden kolmansien osapuolten kautta tehtyjä peruutettuja varauksia voivat soveltaa kyseisten sivustojen käytännöt.

Expedian tiedottaja kertoi The Timesille sähköpostissa, että se työskentelee Expedian ja Hotels.comin kautta varaavien hotellien kanssa ottaakseen käyttöön "joustokäytännön" vaikutusalaan kuuluville varauksille 23. elokuuta asti. "Tämä tarkoittaa, että matkustajat, jotka tekevät tulevia varauksia vaikutusalueelle voivat muuttaa tai peruuttaa hotellivarauksensa ilman rangaistusta", hän sanoi. "Joustavaan käytäntöön pääsee käsiksi, kun olet yhteydessä virtuaaliseen agenttiin, kun kirjaudut sisään tilillesi tai annat matkasuunnitelmasi numeron virtuaaliagentille."

ExpediajaHotels.comAsiakaspalvelijat ovat tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa puhelimitse tai verkossa auttamaan matkajärjestelyissä.

Marriott-hotellien tiedottajan mukaan Ka'anapalissa sijaitseva Westin Maui Resort & Spa, Sheraton Maui Resort & Spa ja Ritz-Carlton Maui Kapaluassa on evakuoitu ja ne suljetaan tilapäisesti pitkien sähkökatkojen vuoksi. Kolmen hotellin peruutusmaksuista on luovuttu 31. elokuuta asti. Hän neuvoi alueen matkustajia seuraamaan uutisia jaMauiCounty.govpaikallisia tilannepäivityksiä varten. Vieraiden tulee vierailla, jotta he voivat muokata varauksiaMarriott.comtai Marriott-sovellus.

Jos olet matkalla muihin osiin Mauissa tai Mauna Kean lomakohdealueelle Havaijin saarella, osavaltion matkailuviranomainen sanoo, sinun tulee keskustella varaamasi hotellin kanssa saadaksesi päivityksiä siitä, miten voit vaikuttaa sinuun.

Mauin hotellit saattavat edelleen tehdä varauksia, ja jotkut tarjoavat hyvityksiä matkapäivään asti. Voit esimerkiksi varata huoneen ensi viikolle Outrigger Kaanapali Beach Resortista torstai-iltapäivällä, vaikka lomakeskuksen sähkö- ja puhelinlinjat olivat varausagentin mukaan poikki.

"Ikuisesti mennyt": Tuli tuhoaa historiallisen Lahainan, Havaijin valtakunnan entisen pääkaupungin

Mauin halki riehunut maastopalo tuhosi Lahainaa, vuosisatojen historiaa ylpeilevää kaupunkia, joka oli aikoinaan Havaijin valtakunnan pääkaupunki.

10. elokuuta 2023

Voinko peruuttaa Vrbon tai Airbnb:n?

Vrbo kertoi The New York Timesille, että metsäpalot ja muut luonnonkatastrofit eivät ohita sen peruutuskäytäntöjä. Mutta se sanoi myös, että se oli luopunut isäntärangaistuksista peruutetuista varauksista Mauilla ja osissa Big Islandia elokuun 9. ja 16. välisenä aikana toivoen voivansa kannustaa isäntiä maksamaan hyvityksiä.

Vrbo ehdottaa, että vieraat ottavat yhteyttä majoittajiin, joilta he ovat tehneet varauksen, saadakseen lisätietoja heidän erityistilanteestaan ​​ja kysyvät samalla matkavakuutuksen tarjoajalta, voivatko he saada korvausta vuokrasta.

Airbnb:n asiakaspalvelu kertoo, että he tarjoavat maksuttomia peruutuksia Mauin osissa majoittajalle ja niitä pyytäville vieraille. Ihmisten on kuitenkin soitettava sivuston asiakaspalvelunumeroon (844) 234-2500 varmistaakseen, että he ovat kelvollisia.

Matkailijoilla, joiden majoitukseen tulipalot eivät suoraan vaikuta, voi olla vaikeampaa saada hyvitystä.

Yksi lukija kertoi The Timesille, että hän ja hänen vaimonsa halusivat noudattaa hallituksen pyyntöä ja peruuttaa matkansa Mauille, mutta heidän Airbnb-isäntänsä kieltäytyi antamasta heille edes osittaista hyvitystä heidän 2 000 dollarin oleskelustaan. Airbnb-sivuston mukaan peruutukset ja hyvitykset ovatisännille asti, ei Airbnb.

Kattaako matkavakuutus minut?

Vakuutusvertailusivuston mukaanInsuremytrip.com, "Jos matkaasi vaikuttava metsäpalo on tiedossa ennen suunnitelman ostamista, kattavuutesi voi olla erittäin rajallinen." Joten jos aiot ostaa matkavakuutuksen nyt tulevia viikkoja varten, älä vaivaudu.

Voit tarkistaa, kuuluvatko metsäpalot matkavakuutuksestasi "luonnonkatastrofin" määritelmään. Saatat myös olla oikeutettu korvaukseen "matkan viivästymisestä", jos lentosi peruuntuu, "matkan keskeytyksestä", jos majoituspaikkasi tai ensisijainen asuinpaikkasi on vaurioitunut, tai "matkan peruuntumisesta", jos määränpääsi on evakuoitu, Insuremytrip sanoo.

Tietoja Times Utility Journalism -tiimistä

Tämä artikkeli on The Timesin Utility Journalism -tiimistä. Missiomme on olla välttämätön eteläkalifornialaisten elämälle julkaisemalla sitä tietoaratkaisee ongelmia, vastaa kysymyksiin ja auttaa päätöksenteossa. Palvelemme yleisöä Los Angelesissa ja sen ympäristössä – mukaan lukien nykyiset Times-tilaajat ja erilaiset yhteisöt, joiden tarpeet eivät ole historiallisesti vastanneet kattavuutemme.

Kuinka voimme olla hyödyllisiä sinulle ja yhteisöllesi? Sähköpostiapuohjelma (at) latimes.com tai joku toimittajistamme:Jon Healey,Siellä on Tseng,Jessica RoyjaKaren Garcia.

Kuinka muokata Havaijin matkasuunnitelmia metsäpalojen aikana (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6258

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.